A pénztárosnak lehetősége van különböző indokok szerint (indokokat lásd lejjebb) összeget beütni és fizetőeszközt (pl. váltópénzt) betenni a kasszába, vagy összeget kivenni, fizetőeszközt kivenni a kasszából, amennyiben van jogosultsága a műveletekhez. Mindkét művelet elvégezhető minden definiált fizetőeszközzel, vagy akár a gépben definiált valutákkal. Mind a pénz betét, mind a pénz kivét műveletek végén a pénztárgép nyugtát nyomtat a műveletről. A vállalkozások részére készült számlákról adatszolgáltatás NAV-os lejelentése értékhatártól függetlenül 2020.07.01-től megtörténik kézi vagy elektronikus módon, ezért nem szabad a számlákat a pénztárgépbe mint forgalom – gyüjtősen beütni. A következő példában a pénz betét műveletét mutatjuk be (a pénzkivét teljesen ugyanígy történik). FONTOS: CSAK 5-re VAGY 0-ra VÉGZŐDHET A BEÜTÖTT ÖSSZEG.

Alap állapotban a bankkártyás fizetés pénz be művelete nincs engedélyezve, kérje segítségünket!

2020 július 1-jétől minden olyan számláról adatot kell szolgáltatni a NAV-hoz, amit egy adóalany egy másik belföldi adóalanynak, belföldön teljesített ügyletről bocsát ki, függetlenül a számla áthárított áfatartalmától (az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 10. számú melléklet)Az adatszolgáltatási kötelezettséggel összefüggő részletes szabályok megismeréséhez keresse tájékoztatóinkat! (https://nav.gov.hu/nav/ado/afa)

Az Online Számla rendszer használatának, azaz az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltétele a regisztráció. /onlineszamla.nav.gov.hu

Micra Sento pénz be
Micra Sento pénz be illetve számla összeg befizetés módja.

A kinyomtatott pénz befizetési bizonylat adóügyi bizonylat, visszakövethető módon meg kell őrízni pl.: nap végén tüzzük a napi záráshoz vagy az így rögzített számlához.