PÉNZTÁRGÉP SZERVIZ

hiba bajelentése:

mobil:+36 20 44 7 4455

vezetékes:+36 52 270 725

Elromlott pénztárgépe? Várakozik, sípol, begyűri, elakad, letört..?

HÍVJON BIZALOMMAL!

Küldje el hozzánk üzenetben a pénztárgép felülvizsgálathoz szükséges adatait és mi visszahívjuk, elmagyarázzuk a teendőket illetve időpontot egyeztetünk Önnel:

A felhasználónak, beüzemeléstől számított 1 éven belül szerviz felülvizsgálatot kell végeztetnie a pénztárgépén, arra jogosult szervizengedéllyel rendelkező pénztárgépműszerésszel.

A következő szerviz felülvizsgálatot, az előzőt követő egy éven belül kötelező elvégeztetni.

A pénztárgép felülvizsgálat két részből áll

a. pénztárgépműszerész által végzett helyszíni szervizfelülvizsgálat, mely dokumentálásáról a NAV ajánlásai alapján egy adatlap készül- és egy példánya átadásra kerül a felhasználónak

b. AEE gyártói szoftver felülvizsgálat, az AEE-ről (Adóügyi Ellenőrző Egység) tanúsítványt állít ki a gyártó cég, melyet át kell adni a felhasználónak a felülvizsgálat végén.

Az ide vonatkozó 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet szerint a felülvizsgálat akkor tekinthető elvégzettnek ha mindkét része (a, b) elvégzésre került.

48. § (1) A pénztárgépek éves felülvizsgálata kötelező.

(1a) Az éves felülvizsgálat

a) forgalmazói szoftver-felülvizsgálatból, valamint

b) szervizes helyszíni vizsgálatból

áll.

(1b) Az (1a) bekezdés a) pontja szerinti felülvizsgálat a forgalmazó kötelezettsége, amelynek keretében elvégzi az általa forgalmazott pénztárgépek AEE szoftver jogszabályoknak való megfelelőségének vizsgálatát és szükség szerinti módosítását a módosítást szükségessé tevő jogszabályban meghatározottak szerint, mely tényről az AEE gyártó által kiállított egyedi azonosító számmal rendelkező igazolást köteles beszerezni, mely igazolást a szervizes helyszíni vizsgálat során a szerviz az adóalany részére átadni köteles. Ezt a tevékenységet kizárólag az adott típus szervizelésére jogosult műszerész végezheti.

(2) Az (1a) bekezdés b) pontja szerinti felülvizsgálatot a pénztárgép üzembe helyezését, illetve legutóbbi éves szervizelését követő 1 éven belül kell elvégeztetnie az üzemeltetőnek.

(3) Az éves felülvizsgálat során a szerviz

a) ellenőrzi, hogy nem történt-e illegális beavatkozás a pénztárgépen,

b) ellenőrzi, hogy a pénztárgép működése, működési körülményei megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak,

c) szükség esetén kicseréli az AEE akkumulátorát.

(4) Az (1a) bekezdés b) pontja szerinti éves felülvizsgálatot a szerviznek a pénztárgépnaplóban dokumentálnia kell.

Megbízható partnereink segítik a munkánk!

AKIKKEL EGYÜTT DOLGOZUNK