Micra Jota M S
Micra Jota M S online pénztárgép

Váltópénz kezelés Micra-Montel Jota és Mini pénztárgépeken

A Micra Jotába/Mini bejelentkezett pénztárosnak lehetősége van különböző indokok szerint (indokokat lásd lejjebb) összeget, fizetőeszközt (pl. váltópénzt) betenni a pénztárgépbe, vagy összeget kivenni, fizetőeszközt kivenni a kasszából, amennyiben van jogosultsága a műveletekhez. A pénzmozgás (pénz be és pénz ki) elvégzéséhez meg kell adnunk az okát, ki kell választanunk egy listából. A művelet elvégezhető minden definiált fizetőeszközzel, vagy akár a gépben definiált valutákkal. A könyvelő ajánlásának megfelelő fizetőeszközökkel végezzük a műveletet. A művelet végén a használjuk a fizetőeszköznek megfelelő fizető gombot: Kp esetén „ÖSSZ”, bank kártya esetén jobb felső „BANKKÁRTYA” gombot. Mind a pénz betét, mind a pénz kivét műveletek végén a pénztárgép bizonylatot nyomtat a műveletről. A kiadott bizonylatot visszakövethető módon meg kell őrizni. Két lehetőség is van az egyik, hogy naponta összegyűjtve hozzá tűzni az esti záráshoz vagy akár a kapcsolódó számlához is tűzhető így könnyen ellenőrizhető a megléte.

A pénztár jelentés kinyomtatásával lehet ellenőrízni a kasszában lévő fizetőeszközök helyes összegét. Figyelem a NAV is ezt teszi ellenörzéskor, ha felmerül a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása!
A videóban a pénz betét műveletét mutatjuk be a Jota pénztárgépen (a pénzkivét teljesen ugyanígy történik).FONTOS: CSAK 5-re VAGY 0-ra VÉGZŐDHET A BEÜTÖTT ÖSSZEG.

A kinyomtatott pénz befizetési bizonylat adóügyi bizonylat, visszakövethető módon meg kell őrízni pl.: nap végén tüzzük a napi záráshoz vagy az így rögzített számlához.

Micra jota váltópénz bevitele