Micra Jota M S

A napnyitás módja  frissítés után megváltozik a Micra Jota M pénztárgépen.

A Micra Jota M online pénztárgépek szoftverjét folyamatosan frissítik. A jelenleg legújabb verzió a V0010-es. Az új szoftver stabilabb és új funkciókkal is bővült a pénztárgép működése. Lehet sztornó nyugtát, visszáru nyugtát készíteni, módosult a váltópénz-fizetőeszköz berakás és a fizetőeszköz kivétel folyamata (PÉNZ BE, PÉNZ KI), valamint megváltozott a napnyitás folyamata.

A napnyitást kezdeményezni a régi módon kell, „VÁL1″ +”NAPNYITÁS” gomb. (Most nem nyomtat „NAPNYITÁS” bizonylatot, illetve nem kell megnyomni a váltópénz beviteléhez a „PÉNZ BE” gombot.)

A kijelzőn a „készpénz” felirat ekkor bevisszük a szám billentyűkkel a reggeli készpénz váltópénz összegét majd a „RÉSZÖ.”  (részösszeg) gombot nyomjuk le. (Eddig a „PÉNZ BE” funkció használatakor az „ÖSSZ.” gombot kellett nyomni.) Ezután bekéri a „hitel” (bankkártyás fizetés váltópénz- ellátmány) összegét ha van, ez maradhat 0 Ft ismét „RÉSZÖ.”  (részösszeg) gombot nyomjuk majd bekéri az „utalvány” váltópénz- ellátmány összegét, ha nincs munka kezdéskor utalványunk akkor ez is maradhat 0 Ft, ismét „RÉSZÖ.”  (részösszeg) gombot nyomjuk. Ezután kinyomtatja a „NAPNYITÁS” bizonylatot ami tartalmazza a napnyitáskor befizetett pénztári befizetéseket (váltópénzt).

Napnyitástól kezdve a pénztárgép számlálja az eltelt időt. A napnyitást követően egy napon belül pontosabban 25 óra és 30 percen belül
a pénztárgépen napi forgalmi jelentést kell nyomtatni. Ha ez az időtartam eltelik a pénztárgép a következő üzenetet jelzi ki:

„NYOMTASSON NAPI ZÁRÁST NYOMJON MEG EGY GOMBOT”

Értékesítési módokba csak a napi forgalmi jelentés nyomtatása után lehet visszajutni.