Micra Jota M S

A napnyitás módja  frissítés után megváltozik a Micra Jota M pénztárgépen.

A Micra Jota M online pénztárgépek szoftverjét folyamatosan frissítik. A jelenleg legújabb verzió a V0010-es. Az új szoftver stabilabb és új funkciókkal is bővült a pénztárgép működése. Lehet sztornó nyugtát, visszáru nyugtát készíteni, módosult a váltópénz-fizetőeszköz berakás és a fizetőeszköz kivétel folyamata (PÉNZ BE, PÉNZ KI), valamint megváltozott a napnyitás folyamata.

A napnyitást kezdeményezni a régi módon kell, “VÁL1″ +”NAPNYITÁS” gomb. (Most nem nyomtat “NAPNYITÁS” bizonylatot, illetve nem kell megnyomni a váltópénz beviteléhez a “PÉNZ BE” gombot.)

A kijelzőn a “készpénz” felirat ekkor bevisszük a szám billentyűkkel a reggeli készpénz váltópénz összegét majd a “RÉSZÖ.”  (részösszeg) gombot nyomjuk le. (Eddig a “PÉNZ BE” funkció használatakor az “ÖSSZ.” gombot kellett nyomni.) Ezután bekéri a “hitel” (bankkártyás fizetés váltópénz- ellátmány) összegét ha van, ez maradhat 0 Ft ismét “RÉSZÖ.”  (részösszeg) gombot nyomjuk majd bekéri az “utalvány” váltópénz- ellátmány összegét, ha nincs munka kezdéskor utalványunk akkor ez is maradhat 0 Ft, ismét “RÉSZÖ.”  (részösszeg) gombot nyomjuk. Ezután kinyomtatja a “NAPNYITÁS” bizonylatot ami tartalmazza a napnyitáskor befizetett pénztári befizetéseket (váltópénzt).

Napnyitástól kezdve a pénztárgép számlálja az eltelt időt. A napnyitást követően egy napon belül pontosabban 25 óra és 30 percen belül
a pénztárgépen napi forgalmi jelentést kell nyomtatni. Ha ez az időtartam eltelik a pénztárgép a következő üzenetet jelzi ki:

“NYOMTASSON NAPI ZÁRÁST NYOMJON MEG EGY GOMBOT”

Értékesítési módokba csak a napi forgalmi jelentés nyomtatása után lehet visszajutni.