HP652-fekete-tintapatron

Hogyan lehet a töltött HP No652 Bk fekete tintapatron tintakifogyási hibáját törölni?

A tintapatron első töltése után gyakori jelenség, hogy a felhasználó berakja a nyomtatóba a patron és az hibajelzés nélkül nyomtat 5-40 oldalt majd jelzi a patron kifogyását. Ez nem hibás működés.

A tintapatronnal kinyomtatott oldalak számát a kinyomtatott pixelek száma alapján becsüli meg a készülék. Ezt a nagy számot konvertálja 6%-os felületi fedettségű oldal darabszámra.

A becsült oldalszámok miatt, általában 5-40 oldallal hamarabb fogy el ténylegesen a patronból a tinta mint ahogy azt a nyomtató vagy a PC jelzi. A nyomtató (valójában a patron) jelzi a tinta vélt vagy valós kifogyását, még akkor is ha most volt teljesen feltöltve-világít a fekete vagy szines jelzésnél a piros jelzőfény és a papír továbbító gomb melletti piros jelzőfény hibát jelezve villog. Nyomjuk meg a papír gombot.  Ezzel töröljük a tinta kifogyási hibát, bár a színes-fekete jelzésnél továbbra is világít a piros jelzőfény, ezzel jelzi, hogy ez egy kikopott, egyszer elhasznált tintapatron, de azért működik minden.

A tintasugaras nyomtatók többsége ha érzékeli a patron eltávolítását-berakását felajánlja vagy automatikusan nyomtat egy patron beállítási oldalt. A HP nyomtatók többségénél ezt a tesztlapot vissza kell szkenneltetni és ez segíti a multifunkciós nyomtatót a patronok egymáshoz és a foglalathoz viszonyított helyzetének korrigálásában. A tesztlapon leírás és ábra is mutatja mi a teendő vele. Végezzük e a beállítást mert géptől függően áramtalanítás után mindig újra nyomtatja (forszírozza a beállítást) a tesztlapot.

Amikor a HP652 töltött patron jelzi a tinta kifogyását el kell végezni az alábbi videón lévő műveleteket.

ennek az oldalnak a címe:

Az oldal címe mobil eszközök számára

Youtub videóhoz

A youtube video címe mobil eszközök számára