CashCube Mini hordozható pénztárgép
CashCube Mini pénztárgép töltési módja és információi!

Ha nem megfelelően töltjük fel a készüléket, és lemerül az akkumulátorunk, vagy legalábbis már gyenge állapotában van, akkor a következőeket tapasztalhatjuk:
– Ellenőrizze a nyomtató. (semmilyen gomb hatására nem tűnik el, a papír sincs kifogyva, alkatrész hiba nincs)
– Újraindul.
– „CashCube Starting” feliratnál megáll.
– Alulról való bekapcsolás után csak csipog a készülék, akár többször is, de a nem indul el.

A szervizbe hiba miatt behozott Mini átvételekor sokszor elhangzik:

Nincs meg a hálózati töltő, mindig elég volt az autós töltő, de érdekes most nem működik…

A készüléket az eredeti 15V-os tápegységével tudjuk feltölteni teljesen, lemerüléstől függően 6-8 óra töltési intervallumban, a következő módon:
Kapcsoljuk be a készüléket az alján lévő toló kapcsolóval, majd a betöltés után állítsuk a billentyűzeti ki-be gombbal OFF (kijelzőn) állásba, és így töltsük az eredeti tápegységgel.
A szivargyújtóról való töltés csak szinten tartásra való, azaz ha le van merülve az akkumulátor, akkor azt a szintet fogja tartani, és csak egy minimális mértékben fogja tölteni, ami viszont a pénztárgép működéséhez szükséges feszültség szinttől függően kevés lehet, mivel a készülékben a GPS, valamint a SIM kártya a kommunikációhoz szükséges térerő függvényében változtatja feszültség igényét.
Másképpen arról van szó, hogy ha a térerő nem tökéletes, mind a GPS, mind a SIM térerő szempontjából, akkor sokkal jobban „erőlködik” az elfogadható érték elérésére, amihez nagyobb áramot vesz igénybe, mind a két alkatrész.
Egyes járművek esetében az is tapasztalható volt, hogy ha szivargyújtóról töltjük a készüléket, akkor a generátorról jövő nem stabil egyenáram, a készülék helyes működését megzavarva, anomáliákat okozhat (a készülék újraindulhat, lefagyhat, vagy akár el sem indulhat).
Ilyen esetben javasolt zavarszűrős szivargyújtó vásárlása és használata, mert sajnos a mi általunk a készülékhez ajándékba adott töltőben csak egy biztosíték került elhelyezésre. Ha mindezen instrukciókat betartva járunk el, akkor megfelelően használható a pénztárgépünk. Fix körülmények között és ilyen módon rendeltetésszerűen töltve a készülékek 5-6 órás működést kibírnak. Persze ez az intervallum igencsak csökkenhet, a korábban leírt térerő, illetve GPS adatok elérése végett, vagyis akkor, ha az úton vagyunk.
Persze előfordulhat, hogy alkatrész hibáról van szó, de ezt már egy szerviz segítségével be kell vizsgáltatni, és ha szükséges cserélni a hibás alkatrészt, vagy a szerviz AEE hiba esetén az AEE-t felküldi a forgalmazóhoz javításra.

Nagyon FONTOS, hogy a CashCube Mini pénztárgépet használni és tárolni csak is a megengedett és előírt hőmérsékleti értékek között szabad, vagyis -5 és +40 fok között.
Ettől az értékektől eltérő hőmérsékleten használt, vagy akár csak tárolt készülék alkatrész meghibásodáshoz, vagy a fenti töltöttségi problémák megjelenését okozhatja.

Reméljük sikerült segítséget nyújtani a CashCube Mini zökkenőmentesebb használatához!

Az információkat a pénztárgép forgalmazója az LA pénztárgép Kft bocsájtotta rendelkezésünkre.