A pénztárgép napi zárás után mindig nap nyitást kér csak ez után tudunk eladási nyugtát kiállítani. Ha egy nap 10 zárást végzek 10 nap nyitást kér a pénztárgép, tehát NEM az egy naptári naphoz van kapcsolva egy napnyitás. Ez a példa is kivitelezhető: Nap nyitás, eladási műveletek, zárás, nap nyitás, eladási műveletek, zárás, nap nyitás, eladási műveletek, zárás……..technikailag kivitelezhető akár tízszer is egy nap. De törekedni kell arra, hogy egy nap (adóügyi napon) egy nyitás és egy zárás legyen, esetleg lehet műszakonként is zárást végezni. A műszakonkénti napi zárás kiváltható X üzemmódú napi forgalmi jelentéssel vagy pénztár jelentéssel. De 24 óránként mindenképp napi zárást kell végezni -ha meg volt nyitva a nap.

A pénztárgép figyeli a nap nyitás óta eltelt időt és ha eltelt 24 óra ( micra pénztárgépen 25.5 óra >1 nap) akkor kéri a zárást, ami után természetesen csak úgy tudunk dolgozni, eladási nyugtát kiadni ha előbb napot nyitunk.

Például a fesztivál téren nyitás 18 órakor (frissen ,fiatalon, üdén), nap nyitás elvégzése, váltópénz beütés (természetesen csak akkor tud napot nyitni ha előzőleg hajnalban kb. 02 órakor elvégezte a napi zárást) napi munkavégzés nyugta bizonylatok kiállítása, majd zárás már másnap 03 órakor, napi zárás elvégzése. Haza mennek a fáradt legények (lányok…)….majd nyitás (frissen ,fiatalon, üdén) még aznap du.18 órakor, nap nyitás, váltópénz beütés, nyugta bizonylatok kiállítása és másnap hajnalban 02-03 óra körül (fáradt legények, lányok stb.) ismét napi zárás …és így tovább…

NAV oldalán A pénztárgépkezeléssel és – üzemeltetéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalók